diumenge, 21 de novembre del 2010

Per la serra d'Aitana 2010

    
     El passat divendres 15 d’octubre, uns minuts abans de les set del matí, ens reuníem a la porta de l’ institut 37 alumnes de segon de batxillerat i quatre professors per fer una excursió per la Serra d’Aitana. Tot i que l'oratge no ens va acompanyar durant la segona meitat del recorregut la jornada va ser molt profitosa. Vam recórrer 19'3 Km en sis hores i quinze minuts, amb l'exercici físic que això suposa, però sobretot, vam tenir l'oportunitat de contrastar sobre el terreny molts dels continguts de l'assignatura de geografia que havíem estat veient des de l'inici del curs, en especial, qüestions de geologia, geomorfologia i climatologia. A la pàgina web de l'assignatura teniu varis documents que podeu consultar: la memòria d'aquesta excursió, el track, les indicacions per a la preparació de l'itinerari i un document sobre la serra preparat per la Universitat d'Alacant i d'altres institucions (Geolodía 2009) que recomanem llegir abans de fer una eixida per aquests paratges.

     Com que el material està disponible en format pdf a la web Geosivera (Memòria_Aitana2010), ací només publicarem algunes fotografies de l'itinerari perquè servisquen de recordatori d'un dia inoblidable i d'homenatge als alumnes de segon de batxillerat d'aquest curs 2010-2011, vertaders protagonistes de l'activitat. Volem senyalar que, en tot moment, han mostrat una actitud admirable, afrontant amb bon humor i entusiasme una jornada exigent. Enhorabona.
    
     També, volem reconéixer el treball atent i disposat dels nostres companys professors, En Xavier Ferrero, En Manuel Garcia i N'Enric Juan sense l'ajuda dels quals de ninguna manerà hagués pogut realitzar-se l'exida de camp. Moltes gràcies.

Norica, Mirian, Queralt, Lorena, Marta i Sara en el camí de la font de l'Arbre.
Esmorzar del professorat en la Font de l'Arbre.
Foto de grup a la Font de Forata. Al fons, la serra de Serrella.
L'alumnat de segon de batxillerat a la Font de Forata.
Isabel, Gema, Lorena i Monika en el camí del Pas de la Rabosa.
Pujant el Pas de la Rabosa. Per ací es passa del vessant nord al sud de la serra d'Aitana. Com veieu, en algun moment ens hem d'ajudar de peus i mans, però no és difícil.
Carlos en el tram més angost del Pas de la Rabosa.
Jorge una volta superat el Pas de la Rabosa, amb el forat de Forata de fons.
Esther, Lorena, Gema, Isabel, Monika, Reyes i Marian. Ja només falta una última empenta abans de fer cim i la moral es manté elevada. Molt bé, xiques!
Hem arribat al cim de la Serra d'Aitana.
Tots volem posar els peus al punt més alt del recorregut.
Foto oficial del grup de segon de batxillerat 2010-2011 de l'IES Sivera Font al cim d'Aitana. Enhorabona a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada