dimarts, 22 de setembre del 2009

Meteorologia 23 de setembre de 2009


     Ací teniu els mapes de la previsió meteorològica per a dimecres, 23 de setembre de 2009 i una lectura simplificada dels mateixos.

     Pressió a nivell del mar: un anticicló centrat a Europa Occidental (nord d'Itàlia, França i Alemanya) i les baixes pressions relatives al sud afavoreixen l'entrada de vent càlid i humit de procedència marítima sobre la façana mediterrània.

     Pressió a 500 Hpa: el corrent en jet descriu una trajectòria ondulant de manera que arriba a formar-se un embolsament d'aire fred en altura sobre el nord d'Àfrica i afectant el Mar Balear que contrasta amb l'aire càlid i humit que arriba des de les capes inferiors. Com a resultat tenim una atmosfera molt inestable.

     Precipitació: amb aquesta situació podem esperar precipitacions sobre la façana litoral mediterrània que seran localment intenses, amb valors superiors als 30 l/m2 i acompanyades d'aparell elèctric.

     La inestabilitat atmosfèrica i el rics de precipitacions es mantindrà, segons les previsions de l'AEMET (Agència Estatal de Meteorologia), almenys fins dijous pròxim.

     S'hi preveu, per últim, un risc molt important de pluges torrencials i catastròfiques al país de Tunísia, al nord d'África, entre aquesta pròxima matinada i demà per la nit, quan les precipitacions podran arribar als 100 l/m2 en unes poques hores. També les precipitacions podran ser importants en alguns indrets de les Illes de Sardenya i Sicília.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada